Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Які кошти підлягають декларуванню та у яких розділах слід зазначати подароване майно чи отриману допомого

Дата: 04.05.2023 10:32
Кількість переглядів: 259

Певно немає такої людини, яка ніколи в житті не отримувала подарунків на свято чи допомоги у скрутній ситуації. Проте не всі знають, які саме кошти підлягають декларуванню та у яких розділах слід зазначати подароване майно чи отриману допомогу.

НАЗК прагне допомогти розібратись в складних питаннях і безпомилково заповнити розділ 11 “Доходи, у тому числі подарунки” декларації. З нашого відео ви дізнаєтесь:

  • Які саме доходи та подарунки необхідно зазначати в декларації? Нараховані чи фактично виплачені? https://wiki.nazk.gov.ua/?sl=4534
  • Чи є доходом кошти, отримані як позика, кредит, або інші фінансові зобов’язання? https://wiki.nazk.gov.ua/?sl=4569
  • Чи потрібно вносити в декларацію кошти, отримані в рамках Програми «єПідтримка»? https://wiki.nazk.gov.ua/?sl=4549
  • Чи є доходом прощений банком борг? https://wiki.nazk.gov.ua/?sl=4573
  • Чи є доходом витрати на участь у публічному заході, у тому числі, пов’язаному з відрядженням, оплачені третьою особою? https://wiki.nazk.gov.ua/?sl=4563

У зв'язку з прагненням українців наблизити перемогу у війні актуальним стало питання, чи потрібно декларувати кошти, які збираються на допомогу нашим силам оборони або ж постраждалим від війни громадянам? Чи потрібно вносити в декларацію допомогу, отриману від України, міжнародних організацій чи інших держав?

НАЗК орієнтує декларантів на те, що матеріальну допомогу, отриману з-за кордону (крім рф) під час дії воєнного стану, можна не зазначати у розділі 11 декларації. Так само, як і кошти, зібрані на допомогу нашим захисникам або постраждалим від війни. Проте необхідно вказувати рахунки банківських установ, на які надходять кошти.

Якщо ви через війну втратили документи, скористайтесь функцією Реєстру декларацій “Дані для декларації”, за допомогою якої вам безкоштовно буде надана інформація з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про ваші доходи у вигляді, адаптованому до форми полів декларації. Там також буде більшість необхідних даних для декларування і ви не забудете їх вказати (https://bit.ly/3myGX3M).

База знань НАЗК https://wiki.nazk.gov.ua/?cat=274Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь