Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

8 травня Україна відзначає День пам’яті та примирення, Перемогу над нацизмом у другій світовій війні

Дата: 08.05.2023 11:21
Кількість переглядів: 118

Друга світова війна 1939–1945 років – одна з найбільших та найкривавіших збройних конфліктів в історії людства, в якій взяли участь понад 60 держав світу, і загинуло приблизно 85 мільйонів людей.  Бойовими діями були охоплені Європа, Східна Азія, Африка й Близький Схід, Атлантика і Тихий океан. Україна була одним з основних полів битв Другої світової війни, і простором, де тоталітарні режими – нацистський і радянський – вчиняли масові злочини.

Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, який відзначається щороку 8 травня з метою вшанування пам’яті всіх жертв Другої світової війни 1939–1945 років.

Запроваджуючи цю пам’ятну дату, Україна прагнула доєднатися до європейської традиції відзначення перемоги у Другій світовій війні, вшануванням всіх борців із нацизмом та жертв війни.

 Другий рік поспіль Україна відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії росії. Чимало жахіть війни, які раніше ми чули тільки з історії, стали реальністю в Україні.

Пам’ятаючи про страшні події Другої світової війни та її жертви в Україні, ми ще з більшою рішучістю боремося проти російських окупантів, оскільки захищаємо наші сім’ї, будинки, вулиці, міста і села від нового людиноненависницького зла – рашизму, мета якого геноцид Української нації.

Схилімо голови перед світлою пам’яттю героїв, які захищали і надалі захищають рідну землю, віддаємо глибоку шану кожному, хто боровся і бореться за Вільну та Соборну Україну.

Слава Україні! Героям слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь