Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Сумна сторінка в історії - День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

Дата: 18.05.2023 09:23
Кількість переглядів: 128

Фото без опису18 травня українці із шаною згадують ще одну сумну сторінку в історії - День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

79 років тому тоталітарний комуністичний режим скоїв жахливий злочин проти кримськотатарського народу. В цей день за наказом Сталіна розпочалось примусове виселення з Криму корінного населення - кримських татар, які були позбавлені Батьківщини та приречені на вимирання.

Протягом кількох днів насильно вивезли близько 200 тисяч людей, частина з яких загинула від голоду, холоду чи непосильних каторжних робіт.

Цей злочин визнаний світом як акт геноциду.

На цьому боротьба кримськотатарського народу не завершилась. У 2014 році історія повторюється і російські загарбники анексували український півострів Крим. Багато людей покинули свої домівки тікаючи від ворога, а ті, хто залишилися, постійно зазнають переслідувань з боку окупаційної влади. Значна частина кримських татар через політичні погляди опинилися за ґратами.

У 2022 році росія почала діяти звичними для себе шляхом і скоюваати ті ж самі злочини, наслідуючи ганебні методи комуністичного режиму.

У цей скорботний день схиляємо голови на знак пам’яті про сотні тисяч кримських татар, безжально вигнаних, вбитих і знищених та віддаємо глибоку шану представникам кримськотатарського народу, які вистояли й не скорилися, знайшли у собі сили за ради відродження своєї багатовікової історії.

Віримо, що разом ми здолаємо тиранію та здобудемо світлу перемогу і повернемо те, що належить Україні

Крим – це Україна!

Слава Україні! Героям Слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь