Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Нарада з головами територіальних громад району

Дата: 24.05.2023 16:20
Кількість переглядів: 80

Сьогодні, під керівництвом очільника Берегівської РВАВіталія Матія, за участю першої заступниці голови Берегівської РВА Єви Данич відбулася нарада з головами територіальних громад району.

Йшлося про результати моніторингу та оцінки ступеня безбар’єрності об’єктів фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю на території громад.

У ході наради обговорили реалізацію покрокового плану дій щодо створення безбар’єрного середовища згідно плану заходів на 2023 – 2024 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні.

Серед запланованого:

- визначення пріоритетних завдань, затвердження планів заходів та програм з питань створення безбар’єрного простору у кожній територіальній громаді;

- облаштування закладів соціального захисту населення для прийому відвідувачів з числа категорій громадян з особливими потребами;

- забезпечення дотримання вимог доступності до приміщень владних установ та організацій, до об’єктів цивільного захисту – укриття (бомбосховища), зокрема у закладах освіти, охорони здоров’я, громадських установах для категорії громадян з особливими потребами.

Також голова райдержадміністрації наголосив на завершенні моніторингу всіх існуючих пішохідних переходів у громадах, індефікуючи їх місце знаходження та стан.

Як зауважив Віталій Матій, ставлення до людей з особливими потребами – це показник сучасних цивілізованих країн.

«Спільними зусиллями влади, громадськості та бізнесу маємо сформувати чіткий план дій та визначити для кожного напрямку завдання, які необхідно реалізувати в першу чергу, тоді процес створення безбар’єрного середовища буде ефективним і дієвим», - резюмував очільник району.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь