Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Закарпаття успішно завершує навчальний рік в умовах воєнного стану

Дата: 29.05.2023 15:18
Кількість переглядів: 57

Фото без описуПонад 70% закладів загальної середньої освіти краю свято останнього дзвоника відзначатимуть 2 та 7 червня, у трьох громадах – 21 червня. У кількох школах уже розпочалися літні канікули.

Кожен заклад освіти самостійно затверджує структуру навчального року, тому дата його завершення може відрізнятися, повідомила на брифінгу директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОВА Мар'яна Марусинець.

За її словами, попри війну і всі труднощі освітній процес у регіоні не зупинявся. Учні навчалися за різними формами: очною, дистанційною, змішаною, екстернатною, індивідуальною та сімейною.

«Жодна дитина не може залишитися поза освітнім процесом. Результат, до якого ми прагнемо, – це якісна освіта. І передусім в офлайн-форматі. Тому продовжуємо роботу над облаштуванням укриттів, адже війна не має бути бар‘єром, який стримує розвиток освіти», – підкреслила Мар'яна Марусинець.

Керівниця профільного підрозділу ОВА також нагадала, що вже 5 червня стартує основна сесія національного мультипредметного тесту, на яку в області зареєструвалося близько 8 200 осіб. Більшість випускників обрали історію України та іноземну мову з-поміж запропонованих предметів. Українська мова й математика – обов’язкові для складання.

Інформацію про те, де відбудуться тестування та графіки їх проведення, не розголошують з міркувань безпеки. Ці дані містяться у персональних кабінетах випускників

Окрім цього, у червні в Закарпатській області розпочнуть роботу пришкільні табори. Першочергово планують організувати дозвілля та оздоровлення для дітей військовослужбовців, обдарованих дітей і з-поміж ВПО. Зокрема, на базі філії «Арніка» у Воловці функціонуватиме двотижневий табір, а в ПАДІЮНі в Ужгороді – денний для учнів 6-8 класів.

Як і минулого року, діятимуть літні школи з математики та інформатики для учнів 7-10 класів. Планують запровадити й додаткове навчання з природничих дисциплін, іноземних та української мови в тергромадах краю. Також уперше в області запрацює Літня школа університету для майбутніх випускників закладів загальної середньої освіти, яка допоможе їм розкрити власні здібності та надалі обрати професію.

Мар'яна Марусинець наголосила, що коли йдеться про літні табори і школи, то це не тільки про оздоровлення або відпочинок, а й про освітню та просвітницьку складові.

 «Прагнемо мінімізувати розриви в навчальному процесі й надати дітям додаткові знання з основних предметів: математики, української мови та літератури, історії, права, комп’ютерних технологій. Це те, що буде потрібно їм у майбутньому», – додала директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОВА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь