Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Денис Шмигаль та Джеймс Клеверлі обговорили військову співпрацю, відновлення та перспективи євроатлантичної інтеграції

Дата: 05.06.2023 09:35
Кількість переглядів: 161

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Києві провів зустріч із Державним секретарем у закордонних справах, справах Співдружності націй та розвитку Великої Британії Джеймсом Клеверлі.

Сторони обговорили питання збройної підтримки України, відбудови та інтеграції нашої держави до НАТО.

Денис Шмигаль подякував Джеймсу Клеверлі за лідерство Британії у створенні «коаліції винищувачів» та за готовність навчати наших пілотів.

«Сьогодні на порядку денному підготовка наших пілотів, перші групи вже відібрані для навчання у Британії. На полі бою відбувається переформатування українських збройних сил за стандартами НАТО. Тому під час саміту НАТО Україна має почути конкретні меседжі про наше майбутнє в Альянсі. Це важливо для українського суспільства та для нашої армії», — наголосив Глава Уряду. 

Денис Шмигаль також висловив вдячність Великій Британії за беззастережну, непохитну підтримку України в усіх напрямках — від військового до санкційного та фінансового. 

Очільник Уряду закликав партнерів посилити санкції проти рф, зокрема щодо експорту товарів подвійного призначення, що знекровить російську воєнну машину. Також Денис Шмигаль висловив сподівання на швидку розробку компенсаційного механізму. Внаслідок чого росія має заплатити за все зруйноване.

Учасники зустрічі обговорили також питання відбудови. Прем'єр- міністр України привітав участь Великої Британії у швидкому відновленні, зокрема шести мостів на Київщині та застосуванні інструментів Експортно-кредитного агентства UKEF.

«Від конференції з відновлення в Лондоні 21-22 червня Україна очікує практичних результатів. В першу чергу на залучення ресурсів для відбудови», — наголосив Денис Шмигаль.

Зі свого боку Джеймс Клеверлі зазначив, що Велика Британія і надалі буде підтримувати Україну та українців у різних сферах, а також допомагатиме у відновленні.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь