Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Міністри оборони країн НАТО будуть обговорювати підтримку України, стримування і оборону, інвестиції

Дата: 14.06.2023 09:40
Кількість переглядів: 201

У четвер і п’ятницю міністри оборони країн НАТО збираються в Брюсселі для підготовки до липневого саміту у Вільнюсі. Анонсуючи в середу, 14 червня 2023 року, цю зустріч, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сказав, що міністри будуть говорити про посилення підтримки України і зміцнення стримування і оборони, включно з новими регіональними планами.Фото без опису

Звернувшись до поточного українського контрнаступу, Генеральний секретар сказав:  « Все ще зарано, і ми не знаємо, чи це стане переломним моментом війни, але ми бачимо, що українці просуваються вперед і звільняють більше своєї землі. Ми знаємо, що чим більше землі Україна відвоює, тим сильніша буде її карта за столом переговорів. Чим більше досягне Україна, тим вірогідніше президент Путін усвідомить, що він не може перемогти на полі бою, а має домовлятись про справедливий мир». Засідання міністрів розпочнеться із засідання Комісії Україна – НАТО, перед яким збереться Контактна група з оборони України, очолювана Сполученими Штатами.

Очікується, що міністри домовляться про створення нового Морського центру НАТО для безпеки критичної підводної інфраструктури у складі МАРКОМ, Морського командування НАТО у Сполученому Королівстві. Міністри оборони також зустрінуться з невеликими, середніми і великими виробниками оборонної продукції з усього Альянсу, і переглянуть новий План дій з оборонного виробництва. План призначений для негайного розв’язання проблем щодо запасів Альянсу, виходячи з одного мільярда доларів, виділених на спільну закупівлю лише 155-міліметрових боєприпасів, яка вже відбувається цього року Агентством НАТО із забезпечення і закупівель. Члени Альянсу вже завершили винятковий перегляд національних цілей спроможності для основних боєприпасів поля бою, і від міністрів очікується, що вони істотно збільшать ці цілі.

Союзники також будуть обговорювати оновлені зобов’язання щодо інвестицій в оборону перед Вільнюським самітом, де 2% ВВП на оборону – це нижній поріг, а не стеля. 

Під час засідання міністрів також збереться Група ядерного планування для «обговорення ядерних аспектів поточного безпекового середовища і розгляду поточної адаптації ядерного стримування НАТО», –  сказав пан Столтенберг.
Це буде остання зустріч міністрів оборони НАТО перед Вільнюським самітом 11 і 12 липня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь