Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Нарада з головами ТГ щодо реалізації базової підготовки населення в районі до національного спротиву та інших важливих питань

Дата: 16.06.2023 11:38
Кількість переглядів: 251

Реалізація базової підготовки населення Берегівського району до національного спротиву, створення безбар’єрного середовища в громадах, участь у пілотному проекті «Інститут помічника ветерана» – ключові питання наради з головами громад району яку провів начальник Берегівської РВА Віталій Матій.

У нараді також взяли участь перша заступниця голови Берегівської РДА Єва Данич, заступник голови Берегівської РДА Іштван Локіта, керівники військових формувань та ДФТГ, представник РТЦК та СП району.

Обговорили питання щодо проведення підготовчих заходів до практичної реалізації Програми базової

підготовки громадян України до національного спротиву, зокрема:

  • формування навчальних груп в кожній територіальній громаді;
  • визначення інструкторсько-викладацького складу та призначення керівників груп базової підготовки для проведення занять;
  • визначення місць проведення занять та необхідної навчально-матеріальної бази, тощо.

Ще один блок питань, обговорених під час наради, стосувався реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні. Наголошено на важливості цього питання, зокрема в плані обстеження, а за потреби реконструкції місць та об’єктів комунальних закладів на предмет забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

За словами очільника району, зараз як ніколи маємо згуртуватися, знаходити та дотримуватися зважених рішень, що даватимуть можливість усьому населенню району комфортно користуватися простором без додаткової допомоги.

Ознайомили присутніх з пілотним проектом "Інституту помічника ветерана", який вже стартував в чотирьох областях України.

Йдеться передусім про створення передумови для належної зустрічі захисників, їх повернення до мирного життя, адаптування тощо. Для цього в громадах запрацюють сервісні центри, де здійснюватиметься професійний консультативний супровід із надання підтримки щодо реалізації передбачених законодавством можливостей, на які мають право не тільки ветерани війни, а й члени сімей ветеранів війни, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни; члени сімей загиблих (померлих) захисників та захисниць України; військовослужбовці, які брали безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави, та були звільнені з військової служби, у тому числі демобілізовані.Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь