Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Декларування недостовірних відомостей: заходи фінансового контролю

Дата: 07.07.2023 14:13
Кількість переглядів: 153

Фото без описуУніфіковано підходи НАЗК під час здійснення заходів фінансового контролю та органів досудового розслідування до кваліфікації дій осіб за декларування недостовірних відомостей за ст. 366-2 Кримінального кодексу України. 

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) готується до відновлення обов’язкового декларування та проведення повних перевірок декларацій.

Для забезпечення ефективної роботи відбулося обговорення проблемних питань кваліфікації дій осіб за декларування недостовірних відомостей. В обговоренні взяли участь представники Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду, Національного антикорупційного бюро України, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Державного бюро розслідувань, Національної поліції України та НАЗК.

За результатами зустрічі уніфіковано підходи НАЗК під час здійснення заходів фінансового контролю та органів досудового розслідування до кваліфікації дій осіб за декларування недостовірних відомостей за ст. 366-2 Кримінального кодексу України. 

Це сприятиме підвищенню ефективності проведених повних перевірок декларацій як інструменту запобігання корупції та притягненню посадовців до відповідальності за недекларування майна.

Ще одним важливим питанням обговорення  було виявлення необґрунтованих активів, у тому числі цінного рухомого майна, криптовалюти, задекларованої готівки, що не підтверджується законними джерелами походження.

Нагадаємо, електронне декларування — це один з ключових елементів антикорупційної реформи в Україні.

Після початку повномасштабного вторгнення рф та запровадження воєнного стану в Україні електронне декларування  статків чиновників стало добровільним, а проведення перевірок декларацій – заборонено.

Наразі законопроект №8071 «Про відновлення обов’язкового декларування» перебуває на розгляді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь