Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Планові огляди для дітей до року

Дата: 09.06.2023 14:53
Кількість переглядів: 163

Фото без опису

Проведення планових оглядів для дітей до року є надзвичайно важливим аспектом забезпечення здоров'я та належного розвитку вашого малюка.

Під час щомісячного профілактичного огляду , від 0 до 12 місяців , лікар - педіатр проводить часткове обстеження для оцінки гармонійного фізичного та психічного розвитку вашого малюка.

На огляді зазвичай визначається вага , зріст, приріст маси тіла , обхват голови та грудної клітки , аускультація : нижніх дихальних шляхів , серця . Стан шкіри та тургор тканин . Активні , пасивні рухи . Навички дитини за віком .

  •  Вага , зріст , приріст маси тіла - одні з показників для встановлення гармонійного фізичного розвитку.
  • Співвідношення обхвату голови та грудної клітки в певні вікові періоди , дає змогу виключення патологічного процесу в головному мозку.
  • Огляд інших систем організму дає змогу надати оцінку стану розвитку дитини та за необхідності вчасно забезпечити обстеження чи звернутися за допомогою до вузьких спеціалістів або ж розпочати лікування.

Байдужість до планових щомісячних профілактичних оглядів для дітей до року неприпустима. Ці огляди дозволяють виявити можливі проблеми з розвитком та здоров'ям на ранніх етапах і надати своєчасну допомогу.

Не забувайте також про вакцинацію вашого малюка згідно календаря щеплень, щоб дитина своєчасно отримала захист від небезпечних хвороб.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь