Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відома виноробна компанія «Шато Чизай» започатковує виробництво коньяку (виноградного спирту) на власних потужностях.

Дата: 19.07.2023 18:49
Кількість переглядів: 181

Сьогодні начальник РВА Віталій Матій разом з очільником ОВА Віктором Микитою та його заступниками взяли участь в урочистому відкритті коньячного заводу, що знаходиться в селі Оросієво, Берегівського району.Фото без опису

Зважаючи на воєнний стан в Україні, коли інвестиційний рівень в державі дуже низький, виноробна компанія «Шато Чизай», на чолі з засновником Геннадієм Гутманом, запустила нову лінію свого виробництва - підприємство повного циклу, що спеціалізується на виготовленні й розливі коньяків, а також напоїв за коньячною технологією.

Виготовляти коньяк будуть за звичайною технологією міцних виноградних напоїв. Також на території виробництва є спиртосховище, адже для виготовлення коньяку використовують спирт витримкою не менше трьох років.

Фото без описуПотужність виробництва становить 600 000 л одночасного зберігання коньячних спиртів та дистилятів та 2,5 млн умовних пляшок (0,5 л) на рік коньяків і міцних напоїв із коньячною технологією.

Завдяки відкриттю підприємства повного циклу (викурка та витримка виноградних спиртів, купажування, післякупажна обробка й відпочинок напоїв, а також розлив готових напоїв у споживчу тару) створили 30 робочих місць.

За словами Віталія Матія, сьогодні надзвичайно важливо підтримати розвиток цієї галузі, адже  наш район є провідним у виробництві виноградарства та виноробства на Закарпатті. Створення додаткових робочих місць та надходження податків до державного місцевих бюджетів це великий внесок у нашу перемогу.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь