Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Закарпатті планують актуалізувати Стратегію розвитку області

Дата: 28.07.2023 10:26
Кількість переглядів: 178

Фото без опису

Повномасштабна війна вплинула як на життя закарпатців, так і на функціонування бізнесу. Нові виклики пов’язані насамперед зі збільшенням кількості населення, релокацією підприємств і відповідно – зі зростанням навантаження на соціально-економічну сферу регіону.

Зараз постала необхідність переглянути стратегічну політику та актуалізувати Стратегію розвитку області до 2027 року. Про це йшлося під час наради щодо підготовки до проведення SWOT-аналізу регіонального розвитку Закарпаття, в якій узяли участь працівники структурних підрозділів ОВА.

Як зауважила в. о. директора департаменту економічного та регіонального розвитку обласної військової адміністрації Інна Лазоренко, зараз першочерговим завданням є створення робочої групи, котра напрацьовуватиме комплекс ефективних механізмів для реалізації завдань Стратегії.

У пріоритеті модернізації регіонального плану – посилення соціально-економічного потенціалу, зазначила начальниця управління регіонального розвитку департаменту економічного та регіонального розвитку ОВА Ельвіра Лесишин.

Процес формування Стратегії розвитку області передбачає кілька етапів, підкреслила консультантка Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Наталія Бойко. Першим кроком є соціально-економічний аналіз. Над збором необхідних даних для виявлення та вивчення актуальних тенденцій у регіоні працюватимуть фахівці профільних підрозділів Закарпатської ОВА спільно з експертами Проєкту.

Отримана статистична інформація ляже основу SWOT-аналізу, що дасть змогу розробити оптимальні сценарії, визначити перспективні напрямки розвитку регіону.

Під час актуалізації Стратегії розвитку Закарпатської області особливу увагу приділятимуть посиленню енергоефективності, екологічної безпеки, цифровізації та залученню міжнародної фінансової й технічної допомоги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь