Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Закарпатті планують створити регіональний центр захисту прав людини

Дата: 31.07.2023 10:27
Кількість переглядів: 197

Фото без описуНа Закарпатті планують створити регіональний центр захисту прав людини, де місцеві мешканці та ВПО зможуть отримати необхідну підтримку.

«Війна загострила питання дотримання прав людини. В нашій області, де населення зросло майже на третину, намагаємося охопити належною увагою кожного, хто цього потребує», – зауважив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита під час обговорення стану додержання прав людини в Закарпатській області в умовах війни за участю омбудсмана Дмитра Лубінця.

За словами очільника області, людям потрібен простір, куди можна звернутися і бути впевненими, що їх почують та підтримають. Особливо це важливо для громадян вразливих категорій: дітей, вимушених переселенців, бійців, родин військовополонених і безвісти зниклих захисників.

Для керівництва краю в забезпеченні дотримання прав людини важливо не тільки орієнтуватися на визначені стандарти та підходи, а й отримувати фахову оцінку, зокрема, від Уповноваженого ВРУ з прав людини.

У цих питаннях Закарпаття має повну підтримку омбудсмана, підкреслив Дмитро Лубінець під час зустрічі з головою ОВА Віктором Микитою, народними депутатами, представниками органів місцевого самоврядування, соціальних служб, правоохоронних органів, громадських, благодійних організацій та іншими.

«Ми постійно шукаємо нові ефективні підходи для підсилення правової безпеки громадян нашої держави», – зазначив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини.

Також він додав, що Закарпаття має потенціал, щоб стати одним із кращих прикладів успішного розвитку правозахисного руху в Україні, тому серед основних завдань сьогодні – створення центру захисту прав людини.

Над появою такого осередку в регіоні вже працюють. Його за підтримки міжнародних партнерів невдовзі планують облаштувати в Ужгороді, прокоментував представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Закарпатській області Андрій Крючков.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь