Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Будьте освіченими й доброчесними!

Дата: 04.08.2023 10:41
Кількість переглядів: 227

 

Фото без описуЗ метою підвищення освіченості посадовців та громадян у питаннях запобігання та врегулювання конфлікту інтересів Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) розробило відповідні тести.

У публічних службовців іноді виникає непевність – чи наявний у них конфлікт інтересів? А саме це є основою всіх корупційних злочинів та більшості корупційних правопорушень. 

Якщо посадовець чітко усвідомив наявність цього фактору у сфері своїх повноважень або дізнався про нього від НАЗК чи від антикорупційного уповноваженого, то він не завжди знає як правильно врегулювати конфлікт інтересів.

Зі свого боку керівники, остаточно переконавшись у наявності конфлікту інтересів у своїх підлеглих, часто звертаються до НАЗК для роз’яснення їх подальших коректних дій.

Варто зазначити, що це завдання не з простих, а кожен зі способів врегулювання конфлікту інтересів має свою специфіку та обирається залежно від низки умов.

Метою роботи НАЗК є зменшення кількості корупційних правопорушень. Тому передусім Національне агентство прагне підвищити освіченість посадовців та всіх громадян у питаннях запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.
 

Для цього розроблено тести, пройшовши які, ви станете досвідченішими з питань доброчесності:
•    тест для визначення наявності чи відсутності конфлікту інтересів – цей тест допоможе тим публічним службовцям, у яких є сумніви, швидко розібратися у багатьох типових проблемних ситуаціях;

•    тест для врегулювання конфлікту інтересів – цей тест підкаже, кого слід повідомити та яких заходів слід вжити для його врегулювання, якщо такий конфлікт виник;

•    тест для обрання керівником способу врегулювання конфлікту інтересів у своїх підлеглих – цей тест допоможе керівникові визначити оптимальні дії для врегулювання конфлікту інтересів у підлеглого.

Ці тести розміщені на офіційному вебсайті НАЗК.
Будьте освіченими й доброчесними!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь