Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Перша леді Олена Зеленська відвідала дитячий центр «Ковчег Миру» в Середньому

Дата: 04.08.2023 11:15
Кількість переглядів: 135

Фото без опису

Перша леді Олена Зеленська разом із заступником голови Закарпатської ОВА Петром Добромільським відвідали дитячий центр «Ковчег Миру» в Середньому.

Осередок евакуювався з Маріуполя на початку повномасштабного вторгнення та вже майже рік функціонує на Ужгородщині. Сьогодні тут, у 12 новозведених модульних будиночках, мешкає близько 40 вимушених переселенців із Херсона та Маріуполя. Це родини з дітьми та маленькі українці, чиї батьки загинули на війні та якими опікуються засновники «Ковчегу Миру» – подружжя Володимира й Оксани Завадських.

Під час візиту дружина Президента спільно з керівництвом ОВА оглянули компактне модульне містечко, поспілкувалися з вихованцями центру, їхніми батьками та опікунами. Також перша леді передала дітям подарунки до початку навчального року.

«Знайомство з людьми, які допомагають і рятують, надихає як ніщо інше. Адже діяльність центру базується на духовних принципах: виховання поваги та сприяння розвитку здорових цінностей у повсякденному житті», – відзначила Олена Зеленська.

Своєю чергою Петро Добромільський підкреслив, що зручне помешкання для вимушених переселенців побудували й облаштували за підтримки закордонних партнерів зі Словаччини та Чехії.

Для дітей тут створені й належні умови для навчання та відпочинку. З ними працюють фахівці, організовують пізнавальні лекції, презентації, ігри тощо. Також у центрі молодші проходять спеціальну програму фізичної та психологічної реабілітації.

Заступник очільника області подякував першій леді за візит до Закарпаття та підтримку родин вимушених переселенців, які знайшли надійний прихисток у нашому регіоні.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь