Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

УВАГА! Важлива інформація щодо надання окремих соціальних послуг

Дата: 07.08.2023 15:36
Кількість переглядів: 215

Фото без описуВідповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21 березня 2023 р. № 248, якою визначено механізм реалізації експериментального проекту з надання в закладах охорони здоров’я, які належать до сфери управління Міністерства соціальної політики, окремих соціальних послуг деяким категоріям осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, який фінансується в межах коштів, передбачених у державному бюджеті за бюджетною програмою «Соціальний захист громадян, які потрапили у складні життєві обставини».

Мета якого – опрацювання механізму переходу від використання бюджетних коштів, що спрямовуються на утримання бюджетних установ – державних закладів охорони здоров’я, до оплати соціальних послуг.

Зокрема, встановлено що учасниками експериментального проекту є Спеціалізований Трускавецький санаторій «Батьківщина» та Спеціалізований Миргородський санаторій «Слава», які належать до сфери управління Мінсоцполітики.

Бюджетні кошти спрямовуються на оплату наданих учасниками експериментального проекту таких соціальних послуг:

  • надання притулку (тривалість надання послуги одній особі – не більш як шість місяців);
  • підтримане проживання;
  • догляд стаціонарний (не більш як 50 особам).

Окрім того, може надаватися соціальна послуга соціальної адаптації.

Учасники експериментального проекту забезпечують надання соціальних послуг відповідно до державних стандартів соціальних послуг, затверджених Мінсоцполітики.

Право на отримання соціальних послуг у межах реалізації експериментального проекту мають особи похилого віку, особи з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися з територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих РФ, в тому числі під час обов’язкової евакуації, або в яких житло зруйноване, або непридатне для проживання внаслідок пошкодження та інформація про яке підтверджується відомостями Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією РФ.

Для отримання соціальних послуг особа, яка їх потребує, подає відповідному структурному підрозділу з питань соціального захисту населення за своїм задекларованим/зареєстрованим місцем проживання (перебування)/за місцем свого звернення незалежно від її задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування) заяву про надання соціальних послуг.

Нацсоцслужба здійснює оплату соціальних послуг, наданих учасниками експериментального проекту, на підставі звіту про надання соціальних послуг.

За додатковою інформацією звертайтесь до Управління соціального захисту населення Берегівської РВА: м. Берегове, вул. Мукачівська ,6, каб. № 36, або за тел. 0500647644

За інформацією Управління соціального захисту населення Берегівської РВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь