Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відкриття благодійної експозиції-продаж творів образотворчого мистецтва «Виставка під час війни»

Дата: 20.08.2023 19:39
Кількість переглядів: 94

Фото без опису

В Ужгороді проведуть благодійну експозицію-продаж творів образотворчого мистецтва «Виставка під час війни». Її відкриття сьогодні анонсували на брифінгу в Закарпатській ОВА.

«У нас попереду два знаменні свята – День Державного Прапора та День Незалежності України. Саме з цієї нагоди митці краю підготували дуже багато різнопланових заходів, – розповів директор департаменту культури ОВА, заслужений артист України Євген Тищук.

Одна з таких подій – це художня виставка-продаж картин, яку 23 серпня о 16:00 на підтримку ЗСУ відкриють в Обласному художньому музеї імені Й. Бокшая.

Свої полотна представлять близько 60 художників із Закарпаття та інших регіонів країни. Цей список ще формують, однак вартість картин буде доступною. Половину коштів від продажу кожної роботи планують спрямувати нашим захисникам, зауважив директор музею Франциск Ерфан.

Член Національної спілки художників України, заслужений художник України Василь Вовчок відзначив, що закарпатські майстри не знижують своєї активності і продовжують організовувати благодійні виставки, зокрема й за кордоном, ще чимало митців воюють безпосередньо на передовій.

Виставку за сприяння Спілки та ОВА організовує музейна мистецька платформа. Детально про її роботу розповів заслужений художник України, волонтер Сергій Біба. За його словами, спочатку до складу платформи увійшли закарпатські майстри, а потім приєдналися й художники з різних куточків країни. Він додав, що ні один митець не стоїть осторонь, кожен хоче допомогти своєю творчістю, адже основна мета – підтримати наших захисників.

«Виставка під час війни» триватиме до 8 вересня 2023 року


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь