Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Херсонщина: село Посад-Покровське

Дата: 23.08.2023 16:19
Кількість переглядів: 124

938 з усіх 940 будинків місцевих мешканців повністю зруйновані чи пошкоджені. Школи, дитячого садка, клубу, адмінбудівлі старостинського округу теж більше немає. 

З перших днів повномасштабної російської агресії Посад-Покровське перебуває під постійними ворожими обстрілами. Це чи не найбільш постраждале село в усій Херсонській області. Однак украй важливо зафіксувати збитки, завдані окупантами, компенсувати людям за втрачене житло та, звісно, відбудувати все зруйноване. 

Днями в Посад-Покровському працювала команда закарпатців – добровольців з Великолучківська ТГ - офіційна сторінка на чолі з головою громади Василем Коштурою.

«У селі майже нічого не вціліло. Перебуваючи в різних громадах Херсонщини, таких руйнувань ми не бачили. Багато хат, адмінбудівель просто не підлягають відновленню», – прокоментував Василь Коштура.

За його словами, тут уже триває відбудова, а закарпатці, зокрема, допомогли встановити вуличне освітлення в межах села та відеокамери біля місцевого гуманітарного хабу.

Також днями в Посад-Покровському почали відновлювати перші п'ять житлових будинків. До кінця року роботи планують завершити, щоб люди зимували у своїх затишних оселях.

#Пліч-о-пліч з Херсонщиною та з гордістю за наших краян.

#разомвідбудуємо

#плічопліч

#WeBuildUkraine

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь