Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Нарада щодо стану реалізації плану проведення кампанії з вакцинації проти кору, епідемічного паротиту та краснухи серед дитячого населення району

Дата: 31.08.2023 14:24
Кількість переглядів: 218

Фото без опису

Сьогодні під керівництвом першої заступниці голови Берегівської РВА Єви Данич відбулася нарада щодо стану реалізації плану проведення «наздоганяючої» catch-up кампанії з вакцинації проти кору, епідемічного паротиту та краснухи серед дитячого населення району.

У нараді взяли участь: керівники центрів первинної медичної допомоги району, філій ДУ «ЗОЦКПХ МОЗ України» та відділу з питань освіти Берегівської РВА.

Акцентована увага на проблемних питаннях, зокрема по відмові батьків від щеплень КПК та протипоказаннях до вакцинацій. Обговорили причини таких відмов та наголосили на необхідність проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з дорослими.

«Серед вакцинокерованих інфекцій найбільшу небезпеку становить кір, оскільки ця хвороба дуже швидко поширюється в дитячих колективах, і згодом передається дорослим. Тож ми повинні зробити все, щоб наші діти були підготовлені до школи та захищені від небезпечних інфекційних захворювань. Слід зауважити, що щеплення проти кору, паротиту та краснухи є обов’язковими згідно Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», і чітко визначено, що дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень відвідування дитячих закладів не дозволяється», - наголосила Єва Данич.

Довідково: коли потрібно робити щеплення проти кору дітям?

Для максимального захисту від кору необхідно отримати дві дози вакцини. Згідно з Національним календарем профілактичних щеплень, першу вакцинацію проводять дитині у 12 місяців, а в 6 років — вводять другу дозу.

Якщо дитина не отримала першу чи другу дози вакцини КПК за графіком, потрібно якнайшвидше надолужити пропущені щеплення.Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь