Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Нарада щодо стану виконання плану проведення «наздоганяючої» catch-up кампанії з вакцинації проти кору

Дата: 13.09.2023 16:54
Кількість переглядів: 194

Про стан виконання плану проведення «наздоганяючої» catch-up кампанії з вакцинації проти кору, епідемічного паротиту та краснухи серед дитячого населення в центрах ПМСД району, йшлося сьогодні на нараді під керівництвом першої заступниці голови Берегівської РВА Єви Данич.

У нараді взяли участь: керівники центрів первинної медичної допомоги району та представники з питань освіти територіальних громад.

Обговорили проблемні питання та шляхи їх вирішення, питання повного охоплення щепленнями визначеної цільової групи населення району, активності темпів вакцинації, активної санітарно – освітньої роботи з населенням щодо необхідності вакцинації КПК.

Акцентована увага, щодо низького рівня вакцинації серед дітей в освітніх закладах району, зокрема по відмові батьків від щеплень КПК та протипоказаннях до вакцинацій.

Учасники наради дійшли висновку, спільними зусиллями фахівців охорони здоров’я та дирекції освіти покращити рівень імунізації, зокрема у громадах де відсоток охоплення нижче за середній.

Довідково: коли потрібно робити щеплення проти кору дітям?

Для максимального захисту від кору необхідно отримати дві дози вакцини. Згідно з Національним календарем профілактичних щеплень, першу вакцинацію проводять дитині у 12 місяців, а в 6 років — вводять другу дозу.

Якщо дитина не отримала першу чи другу дози вакцини КПК за графіком, потрібно якнайшвидше надолужити пропущені щеплення.Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь