Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ОВА презентувала регіональний проєкт розвитку доказової медицини в межах госпітального округу

Дата: 16.09.2023 10:23
Кількість переглядів: 87

Закарпатська ОВА презентувала Міністерству охорони здоров’я регіональний проєкт розвитку доказової медицини в межах госпітального округу. Про це повідомив перший заступник очільника області Мирослав Білецький.

«Реалізовуємо його, створюючи реабілітаційні відділення у кожному кластерному закладі. Дуже важливо запровадити систему координації на різних рівнях маршруту пацієнта, визначити, якого саме відновлення потребує він чи вона – медичну чи немедичну. Тому передусім має бути доступ до амбулаторної і стаціонарної реабілітації», – зазначив Мирослав Білецький.

За його словами, першим в області таке відділення запустили в Обласному центрі нейрохірургії і неврології в Ужгороді, де з пацієнтами після інсультів, черепно-мозкових та інших травм ще під час їх перебування в закладі працюють ерготерапевти, мультидисциплінарні команди й інші спеціалісти. Таким чином, є можливість надавати повноцінну комплексну допомогу з першого дня звернення людини до медиків.

Реабілітаційне відділення функціонує також в Обласній клінічній лікарні ім. А. Новака (Ужгород), Лікарні Святого Мартина (Мукачево), Свалявській та Рахівській районних. Тут допомагають повернутися до буденного життя військовим і цивільним після перенесених травм та недуг.

До кінця 2023 року таке відділення запрацює в Тячівській районній лікарні, у 2024 році – а Хустській центральній лікарні ім. О.П. Віцинського, Виноградівській, Берегівській районних. Вже зараз у цих закладах проводять ремонтні роботи та закупівлю необхідного оснащення.

Крім того, міністру охорони здоров’я Віктору Ляшку представили також флагманський проєкт реконструкції/будівництва реабілітаційного центру на вул. Грибоєдова в Ужгороді. Фахівці саме завершують виготовлення проєктно-кошторисної документації, а після проходження експертизи згідно з планом ремонтні роботи розпочнуться ще цього року.

«Вдячні міністру за підтримку, поради та конструктив. Все врахуємо, адже маємо спільну мету – запустити успішний заклад, який буде допомагати пацієнтам відновитися, повернутися до звичного особистого життя та в соціум. Згідно з проєктом на базі майбутнього центру працюватиме і ветеранський хаб, де військові і їхні родини зможуть отримати також соціальну допомогу (виготовити необхідні документи, знайти роботу тощо)», – прокоментував Мирослав Білецький.Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь