Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У ЦНАПах області запрацює дистанційний суд

Дата: 16.09.2023 12:25
Кількість переглядів: 68


Закарпаття стане пілотним регіоном для запровадження судових засідань онлайн у центрах надання адміністративних послуг. Перспективи появи такого сервісу обговорили сьогодні в ОВА.

Заступник очільника області Олександр Пацкан зауважив, що йдеться про створення зручного простору для учасників судового процесу на базі ЦНАПів, де встановлять необхідне обладнання та засоби зв'язку.

«Якщо фізична присутність на судовому засіданні не обов'язкова, учасник може відвідати його дистанційно. Зручно і швидко невдовзі це можна буде зробити в окремих ЦНАПах області. Для цього достатньо буде забронювати дату і час, прийти в центр, авторизуватися та приєднатися до засідання в режимі онлайн», – прокоментував заступник голови ОВА.

Свою підтримку в реалізації цього проєкту висловили директор департаменту інформаційних технологій Державної судової адміністрації України Олексій Білаш, генеральний директор ДП «Інформаційні судові системи» Андрій Слюсаренко та в.о. керівника Центру судових сервісів Мартин Герасим.

До обговорення також долучилися керівниця апарату ОВА Руслана Натуркач, голова Закарпатського апеляційного суду Ганна Фазикош, начальник територіального управління Державної судової адміністрації України в Закарпатській області Олександр Кошинський та Ярослава Калинич, голова Закарпатського окружного адміністративного суду.

Під час зустрічі розглянули й перспективи запровадження на регіональному порталі «Допомога Закарпаття» розділу «Електронний суд». Окрім дорожньої карти для учасників судового процесу, тут буде вся необхідна інформація, нормативно-правова база, а згодом з’являться корисні послуги та сервіси у сфері електронного судочинства.

«В Україні триває оптимізація мережі судів та реформування системи правосуддя, що є обов'язковим кроком на шляху до вступу в ЄС. На ці процеси, як і на всі інші, вплинула й повномасштабна війна, тому ці виклики долаємо, застосовуючи нові рішення», – резюмував Олександр Пацкан.Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь