Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Петро Добромільський відвідав Кам'янський денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Дата: 02.10.2023 16:09
Кількість переглядів: 218

У Кам’янському на Берегівщині функціонує денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Для мешканців усієї громади тут доступна безоплатна комплексна підтримка, зокрема й інформаційна, правова. У центрі є три окремі кризові кімнати: для чоловіків, жінок та дитини з батьками (опікунами). За потреби десятиденний прихисток і кваліфіковану допомогу спеціалістів в осередку можуть отримати одночасно 6 людей.

Сьогодні Петро Добромільський - заступник очільника Закарпатської ОВА відвідав денний центр соціально-психологічної допомоги, оглянув умови, які тут створили для постраждалих осіб, а також поспілкувався з керівництвом і працівниками закладу про актуальні потреби.

«Такий осередок надзвичайно важливий для жителів ТГ та району, адже завдяки йому послуги підтримки стали доступнішими і зручнішими. Люди, які опинилися в кризових ситуаціях, мають бути впевнені, що їм є куди звернутися за допомогою безпосередньо у своїй громаді», – наголосив Петро Добромільський.

Як розповіла в.о. директора ЦНСП Кам’янської сільської ради Аліна Орос, денний осередок працює на базі місцевого центру надання соціальних послуг. За понад 6 млн грн державної субвенції тут провели ремонтні роботи, забезпечивши безперешкодний доступ населенню до необхідної підтримки.

Зокрема, у двоповерховій будівлі облаштували комфортні кімнати для дітей та дорослих, а також запустили ліфт, який на запит ОВА встановила громадська організація «Неємія».

«Для жителів Кам’янської громади в осередку безоплатно надають соціальні послуги екстреного втручання, інформування, комплексну соціально-психологічну підтримку, консультації, працюють кризові кімнати. Допомогу людям, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, щоденно надають кваліфіковані фахівці», – відзначила Аліна Орос.

Звернутися за допомогою можна за адресою: с. Камʼянське, вул. Центральна, 71, або за номером +38 (098) 990 32 85.

В області активно триває робота над збільшенням кількості таких центрів, щоб забезпечити належною підтримкою закарпатців і вимушених переселенців.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь