Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Фінішні будівельні роботи з влаштування локального центру на території проєкту SAFETISZA

Дата: 04.10.2023 15:54
Кількість переглядів: 167

Завершальний етап міжнародного проєкту «Зміцнення транскордонної безпеки спільними заходами, спрямованими на запобігання паводків та затоплення внутрішніми водами у межиріччі річок Тиса і Тур (SAFETISZA)».

В межах робочої поїздки у Пийтерфолвівську громаду очільник району Віталій Матій разом з заступником голови Закарпатської ОВА Мирославом Білецьким та начальником Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса Олегом Кисільом оглянули один із передбачених у вищезгаданому проєкті - будівництво локального центру протипаводкового захисту в селі Тисобикень (відомча садиба руслового ремонту), в якому експерти з обслуговування будуть цілодобово вести спостереження за водогосподарськими спорудами.

У будинку передбачені приміщення конференц-зали, житлові кімнати, кухня, вбиральня, які вже облаштовані меблями та  побутовою технікою.  У Центрі встановили сучасні засоби зв’язку з інтеграцією комп’ютерної мережі у спільну українсько-угорську систему моніторингу паводкової ситуації. Всі роботи на об’єкті виконали за європейські кошти.

Тут постійно проживатиме фахівець, який у режимі реального часу буде фіксувати ситуацію на Тисі, а в разі надзвичайної ситуації оперативно реагувати. Також закупили необхідний транспорт, динамічний вимірювач ґрунту, які будуть використовувати для якісного експлуатаційного обслуговування реконструйованої дамби,Нарешті завершено ремонт дамби на р. Тиса, на ділянці с. Теково – с. Гетеня.

Довідково: Основним інфраструктурним елементом проєкту на українській стороні стала реконструкція лівобережної дамби річки Тиса протяжністю 9,5 км на ділянці між селами Теково і Гетеня. Будівельні роботи на об’єкті фінансувалися із двох джерел: за грантові кошти Європейського Союзу – понад 40 млн грн - та з державного бюджету – понад 20 млн грн.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь