Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Нідерланди затвердили пакет фінансової допомоги для України більше ніж на 100 млн євро

Дата: 06.10.2023 11:51
Кількість переглядів: 123

Фото без опису

Нідерланди виділяють 102 мільйони євро в рамках третього пакета підтримки Україні у 2023 році. Про це стало відомо під час телефонної розмови між Першим віце-прем’єр-міністром України - Міністром економіки України Юлією Свириденко з Міністром зовнішньої торгівлі і співпраці заради розвитку Королівства Нідерланди Лісьє Схрейнемахер. Вони також обговорили питання відновлення України та розширення економічного співробітництва між двома країнами.

Юлією Свириденко: Дякуємо Королівству Нідерландів за послідовну підтримку України та її європейського вибору, запровадження санкцій проти росії та надання військової, фінансової та гуманітарної допомоги нашій країні. Сьогодні Нідерланди оголосили про вже третій в цьому році пакет фінансової допомоги для України.

Він буде включати можливості для страхування нідерландського бізнесу, який буде інвестувати в Україну, від воєнно-політичних ризиків на 60 млн євро, на відбудову звільнених територій нададуть 5 млн євро, а на реформування фінансових інституцій в рамках інтеграції до ЄС Україна отримає 7 млн євро через МВФ. Ще 20 млн євро через Європейський банк реконструкції та розвитку будуть надані «Нафтогазу України» на закупівлю газу для проходження цього опалювального сезону, і ще 10 млн євро піде на постачання обладнання для відновлення українського енергетичного сектору, який постраждав від ракетних атак з боку рф. Всього на підтримку України Нідерланди виділяють 102 млн євро.

За її словами, Уряд Королівства Нідерланди заохочує приватні компанії робити внесок у відбудову України. Страхування експортних кредитів для України забезпечує покриття інвестицій та операцій голландських компаній з ризиками, які не покриваються комерційними страховиками. Це робить для підприємців більш доступним експорт та інвестування в Україну, що в свою чергу сприяє відбудові. Загальна сума, на яку нідерландський бізнес може застрахувати свої ризики в Україні, вже збільшилась до 120 млн євро.

Також під час розмови Міністр зовнішньої торгівлі і співпраці заради розвитку Королівства Нідерланди Лісьє Схрейнемахер підтвердила, що її країна також розглядає можливість взяти участь в гуманітарному розмінуванні України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь