Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Черговий корупційний кейс на Закарпатті

Дата: 20.10.2023 19:54
Кількість переглядів: 140

Черговий корупційний кейс на Закарпатті. Про це повідомив очільник Закарпатської ОВА Віктор Микита

Сьогодні в Ужгороді під час отримання хабаря співробітники СБУ спільно з Нацполіцією та за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури затримали завідувача кафедри військової підготовки Ужгородського національного університету Василя Олійника, який організував протиправну схему систематичного отримання неправомірної вигоди від слухачів кафедри за відсутність на практичних заняттях з поважних причин. При цьому сума неправомірної вигоди з кожного студента становила від 300 до 500 доларів США залежно від кількості пропущених занять. 

Таким чином, обсяг неправомірної вигоди за навчальний семестр, що отримує фігурант кримінального провадження, становить 10-15 тис. доларів.

Водночас у Хусті співробітники СБУ спільно з Нацполіцією та за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури затримали голову вступної комісії, завідувача кафедри соціальної роботи Карпатського інституту підприємництва «Україна» Івана Шинкара, який налагодив системний механізм вимагання та отримання неправомірної вигоди за фіктивне оформлення на навчання осіб призовного віку, що дало підставу на відстрочку від проходження військової служби.

Фігурантів вказаних справ затримано в порядку ст. 208 КПК України. Готуються повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, відповідальність за вчинення яких передбачено ч. 3 ст. 368 КК України, та обрання запобіжного заходу.

Тримаємо курс для перемоги на фронті над окупантами та в глибині країни – над корупціонерами. Такий курс визначив Президент Володимир Зеленський в усіх сферах життєдіяльності України.

Дякую нашому сектору безпеки за роботу. Впевнений, що саме цього чекають люди та наші захисники, які зараз ціною власного життя виборюють незалежність країни.

 Ми переможемо, ми – на своїй землі! 

Слава Україні! 

Героям слава!

Управління СБ України в Закарпатській області

Поліція Закарпатської області

Закарпатська обласна прокуратураФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь