Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Мости, укріплення і пункти пропуску: під час Конгресу на Закарпатті обговорили стратегічні питання

Дата: 05.11.2023 20:10
Кількість переглядів: 53

Фото без опису

Реконструкцію міждержавних пунктів пропуску на Закарпатті обговорили за участю керівництва обласної, районних військових адміністрацій, представників органів центральної влади, військових та правоохоронців.

Це питання було серед порядку денного обласного засідання членів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, яке відбулося 3 листопада за участю Голови Ландтагу Федеральної землі Тіроль Республіки Австрія Соні Ледль-Россманн.

Йшлося не лише про реконструкцію пунктів пропуску, а й підʼїзних шляхів до них та збільшення коефіцієнта розподілу субвенції з державного бюджету місцевим.

“Серйозною проблемою є те, що при розподілі коштів зовсім не враховані особливості утримання та експлуатації шляхів у гірських умовах”, – зауважив перший заступник начальника Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.

За його словами, на місцевій мережі протяжністю 2424 км налічується 869 мостів. Більшість із них проходить повз річки та гірські схили, тому потребують берегоукріплення та будівництва підпірних стінок.

“Утримання автошляхів на рівнині і в гірській місцевості – зовсім не одне і те ж. Тому розглянули питання необхідності переглянути механізм розподілу субвенції з Дорожнього фонду”, – наголосив посадовець.

На дорожню інфраструктуру у гірській місцевості впливає ряд природних чинників, серед яких паводки, землетруси, розмиви полотна, зсуви, лавини тощо. Саме цим зумовлене будівництво підпірних стінок та мостів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь