Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ольга Стефанишина зустрілася з представниками Вашингтонського аналітичного центру "Атлантична рада"

Дата: 26.10.2023 15:17
Кількість переглядів: 133

Фото без опису

 

У зустрічі взяли участь: директор Євразійського центру, експосол США в Україні Джон Гербст; почесний партнер Центру стратегії та безпеки ім. Брента Скоукрофта, ексзаступник генсекретаря НАТО Александр Вершбоу; голова відділу міжнародних та оборонних питань, експосол США при НАТО Дуглас Едвард Лют.

Учасники обговорили реалізацію домовленостей Саміту у Вільнюсі та подальшу євроатлантичну інтеграцію України. Окремо йшлося про збереження міжнародної єдності навколо підтримки обороноздатності України для перемоги, а також важливість підтримки лідерами НАТО довгострокових зобов’язань сприяти зміцненню оборони України.

Урядовиця подякувала представникам Атлантичної ради за їхню роботу та позицію щодо майбутнього України як члена НАТО.

Представники Атлантичної ради презентували Віцепрем’єрці «Меморандум Президенту» США, підписаний понад 40 експертами з національної безпеки. Меморандум пропонує ряд заходів, які НАТО, вважають підписанти, може вжити, щоб допомогти Україні перемогти у повномашстабній війні росії, а також для вступу країни до Альянса.

Віцепрем’єрка також проінформувала про стан реалізації домовленостей, досягнутих на Саміті у Вільнюсі, зокрема активну, структуровану роботу представників України та НАТО на всіх рівнях, а також плани з проведення наступних засідань Ради Україна-НАТО. Йшлося також про бачення України адаптованої РНП на 2024 рік.

Рішення саміту у Вільнюсі, не відразу, але точно стануть поворотним пунктом у поразці росії. Ми вже маємо стратегічну ясність, що Україна обов’язково буде членом НАТО. Діалог з НАТО відбувається на абсолютно новому рівні з чітким порядком денним практичної взаємодії. Це важливо для нас і для наших Збройних сил, а також, впевнена, для безпеки всього євроатлантичного простору.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь