Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Берегівщину з робочим візитом відвідали керівники дипломатичних місій країн-членів Європейського Союзу.

Дата: 11.12.2023 16:22
Кількість переглядів: 102

Разом з керівництвом області очільник Берегівської районної військової адміністрації Віталій Матій взяв участь у брифінгу, який відбувся у місті Берегове.

Дипломатичних гостей ознайомили з етнічним складом Закарпатської області, забезпеченням освітніх, релігійних, культурних потреб, участю національних спільнот у життєдіяльності краю, доступу до засобів масової інформації і взаємодією з місцевими органами влади й самоврядуванням.

Під час брифінгу голова Закарпатської ОВА Віктор Микита ознайомив дипломатів з безпековою ситуацією на Закарпатті та зазначив, що рівень підтримки і взаємодії національних спільнот є безпрецедентно високим по всій території краю.

Керманич краю водночас зауважив, що Верховна Рада України нещодавно ухвалила історичне рішення про внесення змін до деяких законів України щодо врахування експертної оцінки Ради Європи та її органів щодо прав національних спільнот в окремих сферах.

Зараз права національних спільнот в усіх сферах життєдіяльності захищені Законом, який відповідає всім європейським стандартам.

Ми демонструємо, що національні спільноти – це невідʼємна частина нашого суспільства, щоденно разом працюємо для перемоги, боронимо країну на фронті, поважаємо одне одного, захищаємо від маніпуляцій і тиску, разом дивимося у майбутнє.

Важливо, щоб країни ЄС були поінформовані в деталях про умови життєдіяльності національних спільнот краю та високий рівень дотримання їхніх прав.

Згодом поважні гості відвідали Закарпатську реформаторську церкву, де провели зустріч із представниками релігійних конфесій.

У межах візиту керівників дипломатичних місій країн-членів Європейського Союзу відвідали Закарпатський угорський інститут ім. Ференца Ракоці ІІ та Берегівський ліцей імені Лайоша Кошута, де створені належні умови для здобуття освіти мовою національної спільноти.

Дипломати поспілкувалися з керівниками, викладачами, учнями і студентами, ознайомилися з навчальною базою та умовами в осередках, де здобувають освіту представники національних спільнот краю.

Викладачі під час зустрічі з дипломатами підкреслили, що відчувають підтримку, працюють згідно з навчальними планами і викладають українською та угорською мовами, щоб студенти й учні здобували необхідні знання. Окрім того, було відзначено, що внесення змін до деяких законів України стосовно врахування експертної оцінки Ради Європи та її органів щодо прав національних спільнот в освітній сфері є важливою подією для громади, значення якої важко переоцінити.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь