Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Берегівщині вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2023 12:30
Кількість переглядів: 100

Сьогодні в Україні вшановують учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

37 років тому, 14 грудня 1986 року, державною комісією був прийнятий в експлуатацію комплекс захисних споруд над четвертим енергоблоком Чорнобильської атомної станції. Цей день учасники ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття назвали Днем ліквідатора.

Завдяки мужності, самовідданості та героїзму ліквідаторів аварії на ЧАЕС, вдалося зберегти людські життя і захистити світ від ще більшого лиха.

…Другий рік поспіль ми зустрічаємо цей день в умовах повномасштабного воєнного вторгнення росії в Україну – та другий рік поспіль агресор залякує світ атомною загрозою – та саме Сили безпеки та оборони України мужньо, самовіддано та героїчно дають відсіч агресору, знову закриваючи собою людство від ядерної атаки.

Щира подяка та шана всім солдатам атомного фронту, які не шкодуючи свого життя та здоров’я, захищали нашу країну від наслідків наймасштабнішої техногенної катастрофи у світі.

Віддати шану хвилиною мовчання та покладанням квітів у парку Героїв до пам’ятника берегівчанам, жертвам Чорнобильської трагедії, прийшли керівництво Берегівського району та міста, представники силових структур та правоохоронних органів.

Вічна памʼять про тих, хто віддав своє життя та здоров’я заради спасіння нашої землі від страшної техногенної аварії, наслідки якої не даватимуть спокою людству ще багато років.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь