Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Віталій Матій спільно з головами ТГ району, в режимі відеоконференції долучився долучився до роботи Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Дата: 15.12.2023 14:58
Кількість переглядів: 135

Сьогодні, в режимі відеоконференції, очільник Берегівської районної військової адміністраці Віталій Матій спільно з головою Берегівської районної ради Карлом Резешом та головами територіальних громад району долучилися до роботи Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

«Життя держави, життя будь-якої громади, життя кожної людини є одним і тим самим життям України – життям, яке ми маємо захищати і маємо захистити від агресії Росії.

І якщо хтось на будь-якій посаді чи то в державі, чи то в органах місцевого самоврядування чомусь вважає, що війна – вона «десь там», а він нібито може займатися чим завгодно іншим – скажімо так, пріоритетним питанням, – то це велика помилка, яку треба виправити», - сказав Глава держави під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, яке відбулось у Львові. Також Президент акцентував, що головне завдання зараз – це оборона України. Тож на місцевому рівні також має бути зроблено все заради перемоги – від підходу до виділення коштів і до інших важливих для суспільства питань.

Під час засідання заслухали звіти про виконання рішень Конгресу, його Президії та засідань членів Конгресу від областей, що відбулися у 2023 році. Також обговорили найактуальніші питання, визначені членами Конгресу від регіонів.

Ознайомилися із основними цілями та пріоритетами програми прикордонного співробітництва Interreg Next на період 2021-2027 років, можливостями для посилення регіонального розвитку та прикордонного співробітництва в контексті інтеграції до ЄС.

Важливим питанням порядку денного стало обговорення стану реалізації та перспективи державних програм підтримки регіонів, що найбільш постраждали внаслідок російської агресії.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь