Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У МОЗ України оприлюднили переліки закладів охорони здоров'я, які увійшли до спроможної мережі

Дата: 18.12.2023 16:32
Кількість переглядів: 133

На початку липня 2022 року Верховна рада ухвалила закон №2347, яким було запущено наступний етап медичної реформи – формування спроможної мережі лікарень. На виконання вимог цього Закону було прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2023 р. № 174 «Деякі питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я».

Кожна область стала окремим госпітальним округом, який своєю чергою поділяється на кластери. У межах одного госпітального округу лікарні розділені на надкластерні, кластерні та загальні. Загалом реформа передбачає, що найпростіші захворювання лікуватимуться якомога ближче до пацієнта, в загальних лікарнях. У разі складніших проблем зі здоров’ям — пацієнт потраплятиме у кластерні та надкластерні лікарні, які надаватимуть високоспеціалізовані послуги.

Реалізація реформи дозволить раціонально розподіляти ресурси в заклади охорони здоров’я відповідно до їхньої ролі у спроможній мережі госпітального округу., в т.ч. на відновлення та модернізацію інфраструктурні, проведення закупівель дороговартісного обладнання тощо.

15 грудня МОЗ України оприлюнило переліки закладів охорони здоров'я, які увійшли до спроможної мережі в 19-ти госпітальних округах. На сайті МОЗ зазначено, що Уряд погодив і затвердив перелік ще в червні - липні 2023 року.

 Усього у 19 областях до спроможної мережі увійшли 564 лікарні:

  • 123 – надкластерні;
  • 157 – кластерні;
  • 284 – загальні.

Ознайомитись із переліками закладів спроможної мережі кожного госпітального округу можна на сайті МОЗ України в розділі Трансформація системи → Спроможна мережа.

Або ж перейти за посиланням

До реформи долучені області, де не ведуться активні бойові дії. Наразі спроможна мережа не впроваджується у Запорізькій, Донецькій, Луганській, Херсонській, Миколаївській областях та на території АР Крим. Однак протягом 6 місяців після припинення воєнного стану ці регіони мають подати пропозиції щодо визначення спроможної мережі закладів охорони здоров’я.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь