Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Членство України в НАТО невідворотне» – Рустем Умєров зустрівся з Генсеком Альянсу Єнсом Столтенбергом

Дата: 05.12.2023 13:43
Кількість переглядів: 71

Фото без опису

Міністр оборони Україна Рустем Умєров під час візиту до Брюсселя зустрівся з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Рустем Умєров поінформував Генсека Альянсу про ситуацію на фронті, потреби Збройних сил України для проходження зимового періоду, а також шляхи забезпечення безперебійного постачання зброї та нелетальної допомоги державами-членами НАТО.

«Членство України в НАТО невідворотне. Свій курс наша країна обрала вже давно. Працюємо над практичними кроками наближення нашої країни до членства в Альянсі», – наголосив Рустем Умєров.

Міністр оборони України висловив вдячність Єнсу Столтенбергу за лідерську роль та координацію роботи Альянсу для довготривалої підтримки України.

Єнс Столтенберг у свою чергу наголосив, що Україна та НАТО швидко просуваються у виконанні рішень Вільнюського саміту Альянсу, позитивно оцінив запуск Ради Україна-НАТО, розробку українською стороною адаптованої Річної національної програми і початок практичної роботи над проєктом Дорожньої карти взаємосумісності.

Сторони також обмінялися думками щодо підготовки до Вашингтонського саміту НАТО у липні 2024 року. Міністр оборони України висловив переконання, що для того, аби забезпечити амбітні рішення у Вашингтоні, вже зараз необхідно розпочати відповідну роботу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь