Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії Берегівської РВА

Дата: 12.01.2024 15:04
Кількість переглядів: 120

Фото без опису

11 січня 2024 року, під головуванням першої заступниці начальника Берегівської РВА Єви Данич відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії Берегівської РВА щодо зафіксованих випадків сказу в Берегівського району.

Про епізоотичну ситуацію сказу, зафіксованого в трьох населених пунктах району: м. Виноградів, с. Горбки та с. Широке інформував начальник Берегівського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській Степан Барзул.

Перши випадок стався у приватному господарстві міста Виноградів, де за результом дослідження паталогічного (біологічного) матеріалу від 10.01.2024 року підтверджено сказ у домашньої тварини (кінь).

Два наступні випадки сталися у дворогосподарствах сіл Горбки та Широке, де домашні тварини (кішки) нанесли мешканцям покуси. За результами лабораторних досліджень паталогічних (біологічних) матеріалів від 10 та 11 січня 2024 року в тварин підтверджено сказ.

Заслухавши та обговоривши доповіді учасників засідання, з метою забезпечення стабільної епізоотичної ситуації в районі, надзвичайна протиепізоотична комісія прийняла рішення оголосити неблагополучними зонами по сказу  та введення карантинних обмежень з 11.01.2024 року  у населених пунктах: м. Виноградів, с. Горбки та с. Широке та провести комплексний план заходів щодо профілактики на недопущення виникнення захворювання сказом тварин і людей на території визначених місць та мисливських угідь навколо.

Шановні мешканці Берегівського району! Будьте обережні та пильні, бережіть своє здоров’я та здоров’я своїх близьких!

 

Як вберегтися від смертельно небезпечного захворювання читайте на сайт Берегівської РВА  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь