Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Віталій Матій взяв участь у робочій зустрічі очільника Закарпатської ОВА Віктора Микити з представниками угорської спільноти краю

Дата: 16.01.2024 15:12
Кількість переглядів: 102

Фото без опису

 

Сьогодні очільник Берегівської РВА Віталій Матій взяв участь у робочій зустрічі голови Закарпатської ОВА Віктора Микити з представниками угорської спільноти краю, яка відбулася в приміщенні Берегівської філії навчального центру «Матіас Корвінус Колегіум».

До зустрічі приєдналися голова обласної ради Роман Сарай та Берегівської районної ради Карло Резеш, генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бочкаі, депутати всіх рівнів, керівники громадських організацій, релігійних конфесій та голови територіальних громад району.

Відбулася відверта розмова у форматі діалогу про головні питання функціонування громад Берегівського району, зокрема щодо реалізації державних ініціатив, розміщення та інтеграції ВПО, діяльності підприємців, сфери охорони здоровʼя, освіти, інфраструктури й інше.

Керманич краю відзначив, що неабияку роль у прийнятті історичного рішення про початок переговорів щодо вступу нашої країни до Євросоюзу відіграли національні спільноти Закарпаття, які продемонстрували тверду проукраїнську позицію.

Передав листи подяки від імені віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної лідерам угорської громади.

Також, за вагомий внесок у розвиток соціально-економічних реформ, розбудову та поглиблення євроїнтеграційних процесів в Україні очільник краю вручив грамоти головам Косоньської, Батівської, Великобийганської, Вилоцької, Великоберезької та Берегівської територіальних громад району, де проживають представники угорської національної спільноти.

«У вирішальний момент для майбутнього країни лідери угорської громади публічно звернулися до голови Європейської ради Шарля Мішеля та прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана з проханням підтримати відкриття перемовин. Ці кроки з-поміж інших стали фундаментальними в прийнятті потрібного для України рішення. Справжні лідери народжуються у найважчі часи та демонструють, що таке патріотизм і віра у власні сили й майбутнє своєї країни», - зазначив Віктор Микита.

Пишаємось нашими громадами за свої позиції та відзначення у важливому для нашої країни ухваленні рішення про початок переговорів щодо вступу нашої країни до Євросоюзу.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь