Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулася нарада щодо внесених змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 липня 1998 року №1147 «Про прикордонний режим»

Дата: 17.01.2024 15:49
Кількість переглядів: 151

Про внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 27 липня 1998 року №1147 «Про прикордонний режим».

Питання, яке турбує всіх мешканців Берегівського району, а саме визначення механізму впровадження вищезазначених змін, обговорили на сьогоднішній  нараді під керівництвом очільника Берегівської РВА Віталія Матія, за участю його заступників Єви Данич та Іштвана Локіти, представників Мукачівського прикордонного загону, керівників відділів прикордонної служби, які здійснюють свою діяльність на території району, керівників громад, території населених пунктів яких знаходяться вздовж лінії державного кордону.

Йшлося про основні зміни вищезгаданої постанови - це визначення прикордонної смуги завширки 5 кілометрів, в межах якої пересування потребує отримання дозволу державної прикордонної служби України. Відтепер в’їзд у прикордонну смугу здійснюватиметься з дозволу органу охорони кордону Держприкордонслужби. Для Берегівського району це Чопський та Мукачівський прикордонні загони, відповідно до зон відповідальності.

 

Враховуючи відповідні зміни, прийнято рішення про створення рекогносцировочних груп в територіальних громадах району, до складу яких входитимуть представники відповідних територіальних громад, Держприкордонслужби, працівники Держгеокадастру, лісового та водного господарства, заповідних фондів та, за потреби, інших представники органів державної влади.  Дана робоча група, до 30 січня має розробити та погодити схеми прикордонної смуги. На основі яких, кожна людина зможе визначити потребу в дозволі Держприкордонслужби для переміщення між населеними пунктами чи відвідування земельної ділянки, яку використовують у сільськогосподарських потребах, та інше.

Важливо! У межі прикордонної смуги не входять населені пункти. Тобто пересування на території міста, села чи селища не потребує спеціального дозволу.

Зокрема визначилися, що це лише початок роботи з даного питання, оскільки станом на сьогодні форму спеціального дозволу Міністерством юстиції України не затверджено.

Учасники наради вирішили у визначений термін врегулювати деякі питання механізму впровадження вищезазначених змін, та додатково проінформувати мешканців Берегівського району.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь