Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Комісія з питань координації євроатлантичної інтеграції схвалила перелік відповідальних органів за виконання адаптованої РНП на 2024 рік

Дата: 18.01.2024 10:31
Кількість переглядів: 104

Фото без опису

Комісія з питань координації євроатлантичної інтеграції України (далі - Комісія) під головуванням Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної схвалила перелік відповідальних виконавців заходів у рамках Цілей адаптованої Річної національної програми (аРНП) на 2024 рік.

«У процесі тісної роботи зі штаб-квартирою НАТО та державами-членами над проєктом аРНП було підготовлено стислий документ, який враховує реалії повномасштабної збройної агресії росії та спрямований на підвищення обороноздатності України як майбутнього союзника. Міністерства вже розпочали роботу над впровадженням визначених реформ, що є необхідним елементом нашої підготовки до повноправного членства в Альянсі», – зазначає Ольга Стефанішина.

Проект аРНП був схвалений Комісією 27 листопада 2023 року, та представлений союзникам на засіданні Ради Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ держав-членів Альянсу у Брюсселі, 29 листопада.

Адаптована Річна національна програма на 2024 рік була оцінена як така, що відповідає баченню Альянсу щодо підходів у реалізації євроатлантичних реформ з боку України. В рамках Комплексного пакету допомоги союзники надаватимуть підтримку інституційним трансформаціям, в тому числі щодо підвищення прозорості оборонних закупівель, досягнення стандартів оперативної взаємосумісності, вдосконалення системи організації та надання медичної, соціальної допомоги захисникам і захисницям.

Розроблення аРНП на 2024 рік здійснювалось за координації Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної та Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції.

Текст адаптованої Річної національної програми на 2024 рік доступний за посиланням.

Довідково

За підсумками Саміту НАТО у Вільнюсі 11 липня 2023 року, країни-члени Альянсу погодилися надалі підтримувати і аналізувати поступ України з питань оперативної сумісності, а також інших необхідних демократичних реформ і реформування сектору безпеки за допомогою адаптованої Річної національної програми (РНП).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь