Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Мінфін та Мінцифри розпочинають опитування держслужбовців, які отримували зарплати за рахунок бюджетної підтримки США

Дата: 17.01.2024 18:10
Кількість переглядів: 72

Фото без опису

Сьогодні Міністерство фінансів та Міністерство цифрової трансформації України за підтримки проекту USAID / UK aid SOERA та проекту USAID / UK aid TAPAS розпочинають опитування серед державних службовців у застосунку Дія.

Отримувачі заробітних плат за рахунок прямої бюджетної підтримки США у 2022-2023 роках зможуть відповісти на питання чинної системи платежів з держбюджету України.

Завдяки цьому буде зібрано необхідну інформацію для аналізу та вдосконалення системи платежів із держбюджету. У довгостроковій перспективі це сприятиме посиленню контролю за рухом коштів аж до кінцевого отримувача і ще більшій прозорості, у тому числі у використанні коштів допомоги від американських платників податків.

Опитування стане дієвим доповненням до існуючої багаторівневої системи моніторингу та аудиту прямої бюджетної підтримки, впровадженої Урядом України, Світовим банком і USAID.

"Забезпечення прозорого використання фінансової підтримки від США, а також будь-якої іншої іноземної допомоги є пріоритетом для Уряду України. Це опитування є одним із багатьох способів, за допомогою яких ми збираємо інформацію про виплати з держбюджету за рахунок прямої бюджетної підтримки і перевіряємо чи вчасно та у повному обсязі їх було здійснено. Відповіді опитаних стануть значним внеском у масштабну роботу, яку ми проводимо, щоб фінансова підтримка наших партнерів надходила до визначених отримувачів”, — зазначив Міністр фінансів України Сергій Марченко.

За останні два роки майже 150 тисяч держслужбовців отримали зарплати завдяки фінансовій підтримці проекту Світового банку “Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні” (PEACE in Ukraine). У рамках зазначеного проекту 80% коштів надійшло саме від Уряду США.

Нагадаємо, з квітня 2022 Україна отримала від Сполучених Штатів грантів у 22,9 млрд доларів США. Ці кошти допомогли профінансувати критичні невійськові видатки – зарплати освітян, медиків, рятувальників та державних службовців.

“Опитування в Дії стали зручним способом комунікації між громадянами та державою. Ми провели в застосунку вже 18 опитувань, в яких українці проголосували в Дії понад 13,4 млн разів. Завдяки опитуванням з’явилась можливість отримати швидкий і цінний фідбек від українців. Цього разу вперше запускаємо опитування для держслужбовців, яке дасть змогу проаналізувати, наскільки ефективна система виплати коштів для держслужбовців”, — пояснив Віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Опитування триватиме сім днів – з 17 січня до 23 січня 2024 року (включно). Участь у ньому є добровільною. Для участі необхідно оновити застосунок Дія.

Довідково

Проект USAID / UK aid «Діяльність у рамках реформи державних підприємств України» (SOERA), який фінансується через USAID та UK aid і реалізується компанією Делойт Консалтинг, надає підтримку Уряду України у забезпеченні прозорості і підзвітності щодо прямої бюджетної підтримки від Уряду США. Спільно з Міністерством фінансів SOERA здійснює моніторинг використання Прямої бюджетної підтримки Уряду США, у тому числі надає підтримку у реалізації опитування у застосунку Дія серед державних службовців щодо виплат заробітних плат, профінансованих завдяки Прямій бюджетній підтримці США.

Проект USAID / UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах / TAPAS» фінансується Урядом США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Урядом Великої Британії через UK aid і підтримує Уряд України у реалізації видимих та успішних реформ у державному управлінні та послугах із метою значного зменшення та викорінення корупції. Проект TAPAS сприяє реформам електронного урядування у межах трьох компонентів: забезпечення використання електронних публічних закупівель; підтримка ефективних програм відкритих даних по всій Україні; створення дієвих електронних сервісів для боротьби з корупцією. Проект виконується Фондом Євразія, розташованим у США, міжнародною організацією з розвитку, яка сприяє ефективному управлінню та розвитку громадянського суспільства. Проект TAPAS надає підтримку у реалізації опитування у застосунку Дія серед державних службовців щодо виплат заробітних плат, профінансованих завдяки Прямій бюджетній підтримці США.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь