Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Берегові відкрилася виставка з розписаними воєнними арт-об’єктами «Мистецтво, народжене війною»

Дата: 06.03.2024 14:39
Кількість переглядів: 262

Фото без опису

«Мистецтво, народжене війною». Саме під таким гаслом у холі Берегівської районної військової адміністрації представлений військово-волонтерський проєкт «Мистецький донат» - оригінальна експозиція військових арт-об’єктів, засновниця  якого журналістка Наталія Кобаль.

Це - художньо оформлені (розписані) контейнери-туби з під мін калібром 82 мм, надіслані з лінії фронту старшим техніком другої механізованої бригади, другого механізованого батальйону 65 ОМБр, сержантом Іваном Гобликом.

На відкриття презентації проєкту завітали очільник Берегівського району Віталій Матій, його перша заступниця Єва Данич, голова районної ради Карло Резеш та начальниця з питань освіти Ярослава Турані. Подія також зібрала організаторів та митців даного проєкту, журналістів, волонтерів та небайдужих мешканців району.

«В цей важкий для нас час культурне життя Берегівщини не зупинилося, воно отримало новий поштовх. Навіть в умовах війни наш район тримає культурний фронт. Відкриваються художні виставки, проходять вистави, організовуются благодійні концерти, ярмарки. Але, при цьому, ми ніколи не маємо забувати тих, хто ризикує, а часом і жертвує, задля нашої перемоги найдорожчим – своїм життям. Ми всі зобов’язані підтримувати наших воїнів – кожен на своєму фронті. Сьогодні ми бачимо як до перемоги нас наближає і мистецький фронт. Щиро дякую організаторам таких заходів за громадянську позицію, за безкорисливу працю на благо процвітання добра і миру на рідній землі. Дякую нашим збройним силам за можливість жити, навчатися, творити в нашій рідній країні. Слава Україні!», - наголосив у своєму вітальному слові Віталій Матій.

Представлені експонати в умілих руках художників Виноградівської громади та їх учнів стали витворами мистецтва. Роботи виконані в патріотичному стилі у манері декоративного живопису з використанням мотивів української природи та зображенням образів видатних діячів культури і військових. Всі вироби розпродані на аукціоні. Ті, хто зацікавившись можливістю купити військові трофеї, стають частиною історії, яка живе в сучасному контексті. Виручені кошти спрямовуються на потреби нашим захисникам та на закупівлю матеріалів для виготовлення маскувальних сіток, кікімор та нашоломників для волонтерок ГО "Кікімори. Виноградів".

 Засновниця проєкту “Мистецький донат” Наталія Кобаль поділилася спогадами та враженнями, розповівши всім присутнім, як виникла незвичайна ідея допомагати військовим. Також кожен із учасників заходу мав змогу висловитися про свій вклад у мистецький проєкт та поділитися результатом своєї безкорисливої праці, яка допомогає разом наближати нашу перемогу.

Під час заходу керманич району Віталій Матій особисто оголосив подяку за участь в організації  проєкту «Мистецький донат» та виставки розмальованих тубусів з під мін «Мистецтво, народжене війною» та вручив «Подарунковий сертифікат» на відвідування термальних вод Жайворонок юним художникам: Аліні Лях, Ані Рибаковій, Валерії Григорьєвій, Замірі Ахмедовій, Ніколетті Чернявець, Ользі Клюжин, Поліні Мар’ян, Денису Рацину, Софії Горлан, Софії Костьо, Софії Лисак, Тетяні Галас, Тетяні, Добоні. Крім того, за патріотичне виховання синів – добровольців, військових 65 окремої механізованої бригади, участь в організації  проєкту «Мистецький донат» та виставки розмальованих тубусів з під мін «Мистецтво, народжене війною» оголошено подяку матері синів, військовослужбовців Юганії Гоблик.

Також начальник Берегівської РВА Віталій Матій та голова районної ради Карло Резеш відзначили  спільними грамотами Берегівської районної військової адміністрації та районної ради:

  • за сумлінне виконання службових обов’язків, високе почуття патріотизму та особистий внесок у захист територіальної цілісності, незалежності та недоторканності України - сержанта, старшого механіка другої механізованої бригади, другого механізованого батальйону 65 окремої механізованої бригади (ОМБр) Івана Гоблика;
  • за вагомий особистий внесок у наданні благодійної допомоги Збройним Силам України, високе почуття патріотизму, організацію проєкту „Мистецький донат” та виставки розмальованих тубусів з під мін „Мистецтво, народжене війною” художницю, викладачку образотворчого мистецтва Виноградівської мистецької школи імені Б.Бартока Діану Добош-Броду та організаторку проєкту „Мистецький донат” Наталію Кобаль.
  • за організацію проведення виставки розмальованих тубусів з під мін „Мистецтво, народжене війною” та вагомий внесок у наданні благодійної допомоги Збройним Силам України: Мар’яну Марушку, Діану Михайленко та Мальвіну Савинець;
  • за організацію проведення виставки розмальованих тубусів з під мін „Мистецтво, народжене війною” та вагомий внесок у наданні благодійної допомоги Збройним Силам України” колектив Виноградівської центральної публічної бібліотеки № 1;
  • за безпосередню участь у проєкті „Мистецький донат”, виставці розмальованих тубусів з під мін „Мистецтво, народжене війною” та вагомий особистий внесок у наданні благодійної допомоги Збройним Силам України: Владислава Беланінця, Маріанну Гаврило, Валентину Костьо, Любов Логойду-Шпак, Альону Стасюк, Маргариту Тегзе.
  • Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь