Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Україна та НАТО працюватимуть над поглибленням співпраці у сфері стратегічних комунікацій

Дата: 18.03.2024 10:18
Кількість переглядів: 50

Фото без опису

У штаб-квартирі НАТО у Брюсселі відбулось установче засідання Комітету з питань стратегічних комунікацій Ради Україна-НАТО. Українську сторону  представили Заступник Міністра культури та інформаційної політики України Тарас Шевченко та Директорка Департаменту комунікацій та публічної дипломатії МЗС України Вікторія Ляліна-Бойко.

Представник України ознайомив учасників засідання з роботою у сфері забезпечення інформаційної безпеки, заходами щодо протидії російській пропаганді та дезінформації.

Окрему увагу було приділено питанню комунікацій із населенням на тимчасово окупованих територіях України і те, які механізми застосовує Україна для того, щоб безпечно доносити правдиву та достовірну інформацію до наших співгромадян, які перебувають в окупації.

Вікторія Ляліна-Бойко представила учасникам засідання ключові пріоритети України у зовнішніх комунікаціях, зокрема забезпечення сталої підтримки України та надання союзниками необхідного озброєння, просування Формули миру Президента Зеленського, посилення ізоляції рф та санкцій, а також забезпечення відповідальності росії за злочини проти України.

Вона навела приклади успішних українських інформаційних кампаній та розказала про креативні підходи, які зовнішньополітичне відомство використовує для поширення своїх комунікацій на ширшу аудиторію.

Окрему увагу учасники засідання також приділили важливості комунікацій із країнами Глобального Півдня.

Держави-члени НАТО наголосили на тому, що Альянс особливо зацікавлений у вивченні унікального досвіду України у веденні успішних комунікацій під час війни і розглядають новостворений Комітет у першу чергу як ефективний інструмент взаємодії у цьому напрямі.

Союзники також підтвердили готовність підтримувати Україну, зокрема у протидії російській пропаганді та дезінформації, а також у збереженні теми підтримки України у фокусі міжнародної уваги.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь