Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Робоча зустріч начальника Берегівської РВА Віталія Матія з керівником Берегівського РУ ДСНС

Дата: 03.04.2024 13:54
Кількість переглядів: 86

Фото без опису

Сьогодні очільник Берегівської РВА Віталій Матій провів робочу зустріч з керівником Берегівського районного управління ДСНС Михайлом Марушкою.

В ході якої обговорили питання протидії загрозам і реагуванням на надзвичайні ситуації у природних екосистемах, запобігання фактів спалювання сухої рослинності на території Берегівського району.

З настанням сонячних днів в районі почастішали випадки пожеж на відкритих територіях. Мешканці почали активно спалювати листя, суху минулорічну траву та інші рослинні рештки, не підозрюючи, якої великої шкоди завдають природі. Окрім того, це може спричинити тяжкі наслідки, зокрема, неконтрольоване поширення вогню на житлові будинки та поруч розташовані споруди, руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин та більше того – вогонь може забрати й життя людей.

Незважаючи на те, що спалювання сухостою має сезонний характер, із року в рік масштаби пожеж та їх наслідки демонструють жахливу статистику в нашому районі.

За інформацією РУ ДСНС протягом 2023 року на території Берегівського району виникло 437 пожеж в природніх екосистемах (суха трава та чагарники), із них 9 випадків в лісових масивах збитки від яких склали 2996509 грн. За І-ший квартал 2024 року зареєстровано 14 пожеж в природніх екосистемах (суха трава та чагарники) збитки від яких склали 6059900 грн.

Враховуючи характер шкоди, що спричиняють подібні випадки, визначено подальші спільні пріоритетні завдання у напрямку запобігання та оперативного реагування на надзвичайні ситуації у районі та координацію дій щодо оперативного реагування у разі випадків підпалу сухої рослинності та притягнення до відповідальності винних осіб. Також щодо проведення профілактично роботи та посилення інформування населення через засоби масової інформації про заходи із запобігання пожежам.

Віталій Матій: Закликаю всіх мешканців нашого району не палити сухостій та не створювати небезпечні ситуації, які призводять до негативних наслідків!

Нагадую, випалювання сухої трави, сухостою заборонено законодавством.

Порушники можуть бути покарані законом у вигляді штрафу:

  • Для громадян: від 3 060 грн до 6 120 грн.
  • Для посадових осіб: від 15 300 грн до 21 420 грн.Фото без описуФото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь