Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Працевлаштування ВПО в Закарпатті: підтримка та інтеграція

Дата: 17.04.2024 11:32
Кількість переглядів: 41

Фото без опису

У період військового конфлікту та вимушеного переселення важливо забезпечити не лише житлові умови для ВПО, а і їх інтеграцію у нове середовище через здобуття робочих навичок та зайнятість.

Напрацювання та розвиток програм працевлаштування є ключовим чинником у забезпеченні сталого і плідного майбутнього для вимушено переміщених осіб у Закарпатті. З цією метою в області створено та діє Координаційний центр підтримки цивільного населення, одним із завдань якого є консолідація зусиль служби зайнятості з недержавними організаціями та громадськими об’єднаннями, які надають послуги з працевлаштування ВПО. Робота центру спрямована на розвиток регіонального ринку праці, напрацювання ефективних механізмів інформування населення про вакансії та можливості отримання грантів для навчання, перекваліфікації та самозайнятості.

Наразі Закарпаття має широкі можливості для впровадження різних програм працевлаштування ВПО. В області діють різноманітні регіональні і державні ініціативи, що стимулюють самозайнятість, працевлаштування та підтримують підприємців у цьому процесі. Наприклад, роботодавці, які надають робоче місце вимушено переміщеним особам, можуть отримати компенсацію https://www.dcz.gov.ua/employer/choiceprofit. Також державна служба зайнятості пропонує скористатися можливістю отримання мікрогранту для створення або розвитку власного бізнесу https://www.dcz.gov.ua/people/micro.

Більше про послуги служби зайнятості можна дізнатися на сайті ДСЗ https://www.dcz.gov.ua/, або за телефонами Гарячої лінії Закарпатського ОЦЗ:

для роботодавців – 050-805-50-09,

для населення 050-805-50-03.

Єдиний портал вакансій https://www.dcz.gov.ua/job.

Регіональний Telegram-канал з підтримки населення https://t.me/Pidtrumka_DCZ_Zakarpattja.

 

Закарпатський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь