Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Президент України Володимир Зеленський з робочим візитом перебуває в Сполучених Штатах Америки, де бере участь у заходах 75-го саміту НАТО

Дата: 11.07.2024 14:29
Кількість переглядів: 56

Фото без опису

 

У межах візиту Глава держави провів низку зустрічей із лідерами країн-учасниць саміту, за результатами яких маємо рішення щодо посилення обороноздатності нашої країни, зокрема:

🇺🇦🇬🇧

Україна отримала дозвіл на використання потужних ракет Storm Shadow по військових об’єктах на території росії. Під час зустрічі Президент Володимир Зеленський і Прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер обговорили практичну реалізацію цього рішення.

🇺🇦🇩🇪

США та інші країни-союзниці нададуть Україні ще 5 «Patriot». Також наша держава отримає десятки інших систем ППО. Під час зустрічі Володимира Зеленського з канцлером Німеччини Олафом Шольцом ішлося про те, як боротися з носіями російських керованих авіабомб та розвідувальними дронами.

🇺🇦🇱🇺

Люксембург продовжить надавати військову допомогу Україні. Про це йдеться у безпековій угоді, яку підписали наш Президент і Прем’єр-міністр Люксембургу Люк Фріден.

🇺🇦 🇳🇱

Також Глава держави зустрівся з новопризначеним Прем'єр-міністром Нідерландів Діком Схоофом. Обговорили важливість посилення української ППО до початку навчального року й опалювального сезону та інші оборонні потреби нашої країни, зокрема щодо оснащення додаткових бригад. Крім того, йшлося про підготовку українських пілотів.

🇺🇦🇺🇸

Президент провів зустріч із делегацією Сенату США на чолі з лідерами обох партій. Володимир Зеленський розповів про посилення ракетного терору росії проти українських міст і об’єктів критичної інфраструктури та про те, що в лікарні помер хлопчик, який на момент удару окупантів по київському «Охматдиту» перебував у реанімації. Під час зустрічі обговорили ситуацію на полі бою та оборонну підтримку з боку США.

Є важливі рішення для України. Співпраця з НАТО буде систематизована в спеціально створених структурах. Усе це наблизить нашу перемогу та посилить сектор безпеки й оборони.

Знаково, що наші партнери бачать Україну в НАТО, про що зазначено у відповідному документі за результатами 75-го саміту Північноатлантичного альянсу у Вашингтоні.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь